تحقیق آنژیوگرافی

ساخت وبلاگ

آنژیوگرافی چیست؟

روشی بسیار دقیق برای بررسی رگهای شریان کرونی قلب، عروق کلیه، مغز – ریه و اندامها می باشد. این روش برخلاف  اکوکاردیوگرافی و نوار قلب که در مطب پزشکان قابل انجام است حتماً باید در بیمارستان و در بخش آنژیوگرافی با امکانات خاصی انجام شود.

روش انجام آنژیوگرافی:

برای انجام آنژیوگرافی در محل کشاله ران یا ساعد دست یک سوراخ کوچک ایجاد می شود سپس کاتر (لوله­ای باریک و بلند و توخالی) را به داخل رگ رانده و از آن به داخل قلب یا منطقه مورد نظر هدایت می کنند سپس ماده حاجب تزریق می شود و تصویر رگ ها نمایان می شود معمولاً کلیه مراحل در نیم ساعت اتفاق می افتد.

مزایا یا نقاط قوت آنژیوگرافی:

1-ایجاد تصویر مستقیم از رگ ها و تعیین درصد تنگی آنها به طور دقیق.

2-در این روش در صورت وجود تنگی شدید همزمان می توان درمان که شامل بالن زدن یا استنت (فنر) گذاری را انجام داد.

انواع آنژیوگرافی:

آنژیوگرافی کرونری – مغزی – محیطی (دست و پا) – کلیوی ، ریوی، شبکیه

عوارض آنژیوگرافی

1-خطر مرگ (کمتر از یازده صدم درصد)

2-انفلاکتوس قلبی (سکته قلبی)

3-آریتمی (ضربانات نامنظم قلب)

4-عوارض عروقی

5-حساسیت به ماده حاجب

6-پارگی حفرات قلب

7-افت فشار خون

8-عوارض کلیوی

در کل آنژیوگرافی روش بسیار کم عارضه­ای است و هیچ منع منطقی ندارد دیگر اینکه خود بیمار رضایت نداشته باشد. عوارض اصلی آنژیوگرافی کمتر از 2% است که اغلب به راحتی با آمادگی کامل بیمار و رعایت شرایط آمادگی و کنترل وضعیت کلیوی، دیابت و داروهای ضد انعقاد و کنترل حساسیت و قطع بعضی داروها قابل پیشگیری و درمان است.

عوارض آنژیوگرافی در بیمارانی که تنگی 3 رگ یا بیماری دریچه­ای دارند یا پمپاژ قلبی کمتر از 30% دارند یا تست ورزش پرخطر، فشار شریان ریوی بالا، استعداد خورنیزی، و فشار خون کنترل نشده دارند بیشتر است.

روش های جایگزین آنژیوگرافی قلب

1-اسکن قلب:

تزریق موادی که دارای ایزوتوپهای ناپایدار و اشعه گاما ساطع می کنند یکی از راه های تصویربرداری است در این روش می توان برای بررسی تنگی رگهای کرونر و یافتن مناطقی از قلب که تحت استرس دچار کمبود اکسیژن می­شود استفاده کرد. در این روش درصد گرفتگی عروق کاملاً مشهود نیست و در صورت وجود کمبود اکسیژن در قلب باز نیاز به آنژیو خواهد بود.

حسن انجام روش فوق سهولت انجام آن برای بیمار است.

2-CT آنژیو قلب

در این روش بیمار مثل یک CT اسکن عادی زیر دستگاه می خوابد و پس از تزریق ماده حاجب عکس گرفته می­شود این تصویربرداری چند ثانیه بیشتر طول نمی­کشد. این روش بدون مشکل نیست مثلاً اگر سرعت ضربان بسیار زیاد و کم باشد یا ضربان قلب نامنظم باشد (آریتمی داشته باشد) ممکن است در تصویربرداری اخلال ایجاد کند از طرفی هزینه آن بالا و گاهی علی رغم این تصویربرداری باز هم تصمیم گیری نهایی با آنژیوگرافی خواهد بود.

حسن انجام CT آنژیو صرفه جویی در وقت بیماران می باشد.

نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد تعیین سن و وضعیت ظاهری بیمار برای تجویز آنژیوگرافی یا CT آنژیو است. در بررسی های به عمل آمده مشخص شده که اصولاً CT آنژیو برای بیماران کم سن که مشکوک به داشتن بیماری قلبی و جهت اطلاع از وضع بیمار، در نظر گرفته می شود.

آنژیوپلاستی چیست؟

ممکن است سرخرگهای بدن به دنبال رسوب کلسترول سلولها و سایر مواد دچار گرفتگی شوند که باعث کاهش جریان خون به عضو مربوطه شود که در نتیجه باعث درد عضو یا اندام درگیر خواهد شد. آنژیوپلاستی سبب باز شدن سرخرگ دچار انسداد شده و جریان خون را به عضو مربوطه بر می گرداند.

چگونگی آنژیوپلاستی انجام می شود؟

1-پزشک ناحیه ای کوچک در کشاله ران یا بازو را بی حس کرده و یک لوله کوچک را به داخل سرخرگ می راند این امر دردی بیش از گرفتن یک آزمایش خون ندارد.

2-یک لوله نازک پلاستیکی (کاتتر) به داخل سرخرگ رفته تا به سرخرگ مورد نظر و گرفتار برسد.

3-از طریق مشاهده در یک صفحه خاص اشعه ایکس، پزشک می تواند کاتتر را داخل سرخرگ جابجا نماید سپس یک سیم بسیار نازک به داخل محل انسداد رانده می شود روی این سیم یک کاتتر با یک بادکنک نازک قابل اتساع در انتها، بداخل محل انسداد رانده می شود.

4-بادکنک (بالون) متسع می شود و پلاکها را کناره ای رانده و سرخرگ را تحت فشار قرار می دهد تا باز شود و خون به شکل آسان تری جریان پیدا کند این عمل را بیش از یک بار می توان انجام داد.

5-در برخی از افراد یک لوله سیمی تحت عنوان Stent که به شکل محکم روی یک بادکنک خاص قرار دارد به داخل محل دچار انسداد رانده می شود.

6-با متسع کردن بادکنک، استنت در مقابل دیواره های سرخرگ باز می شود. استنت در محل خود قفل می شود و به باز بودن سرخرگ کمک می کند.

7-بالون و کاتتر بیرون آورده می شوند، سرخرگ باز بوده و عضو مورد نظر خون مورد نیاز خود را دریافت می کند.

 

پس از آنژیوپلاستی چه می شود؟

1-اصولاً پس از هر آنژیوپلاستی هنگام خروجی کاتتر یک پرستار یا پزشک معمولاً فشار مستقیم را به مدت 15 دقیقه یا بیشتر روی محل وارد شدن کاتتر وارد می کند.

2-اگر آنژیوپلاستی از طریق پا صورت گرفته باشد به آرامی به پشت می خوابید و پرستار شما را از لحاظ علائم خونریزی درد قفسه سینه بررسی می کند اگر آنژیوپلاستی از طریق دست باشد نیاز به استراحت کامل نمی باشد.

3-همواره می بایست یک شب یا بیشتر را جهت استراحت در بیمارستان سپری کنید.

4-پس از ترخیص از برداشتن وزنه سنگین یا فعالیت جسمی شدید در 2-1 روز اول پس از عمل خودداری کنید تا محل کاتتر بهبود یابد.

5-خطر ایجاد لخته داخل استنت وجود دارد جهت پیشگیری از این امر از آسپرین یا سایر داروهای تجویز شده مثل پلاویکس طبق دستور پزشک ضروری است.

عوارض آنژیوپلاستی

1-گرفتگی مجدد عروق اگر تنها از بالون جهت آنژیوپلاستی استفاده شود گرفتگی مجدد عروق 30 تا 40 درصد می باشد در صورتیکه از استنتهایی معمولی استفاده می شود این گرفتگی تا 20 درصد کاهش و در صورت استفاده از استنتهای دارویی تا 10% کمتر کاهش می یابد.

2-تشخیص لخته خون در استنت: لخته های خونی در فنر یا Stent هفته ها یا ماه ها بعد از آنژیوپلاستی امکان تشکیل دارند.

که با خوردن آسپرین و پلاویکس و دیگر دستورات دارویی پزشک به میزان قابل ملاحظه ای این خطر کاهش می یابد.

مدت زمان دریافت این داروها به عهده پزشک شما می باشد.

3-خونریزی از محل آنژیوپلاستی: خونریزی پا یا دست (محل ورود کاتتر) به وجود می آید که در بیشتر مواقع قابل کنترل است و درصد بسیار پایینی نیاز به انفوزیون خون و یا عملهای جراحی می باشد.

4-حمله قلبی: گاهی در حین انجام آنژیوپلاستی امکان حمله قلبی وجود دارد که درصد آن بسیار کم می باشد.

5-آسیب به عروق قلب:

6-مشکلات کلیوی: ماده حاجب مورد استفاده در آنژیوپلاستی آسیبهایی به کلیه می­رساند مخصوصاً در افرادیکه قبلاً مشکلات کلیوی داشته­اند جهت کاهش این عوارض پزشکان دستورات دارویی جهت محافظت از کلیه قبل از پروسیچر می­دهند.

7-سکته مغزی:

8-ضربات نامنظم قلب:

روش جایگزین:

CABC عمل جراحی قلب باز و یا جراحی عروق در روش CABC زمانی استفاده می شود که 2 یا 3 رگ بیشتر تنگی داشته باشد.

اما در افرادیکه یک یا دو رنگ خون رسانی را دچار مشکل کرده باشد از آنژیوپلاستی استفاده می شود. از عوارض روش طراحی قلب باز این است که رگها خوب به هم پیوند نخورند یا به هم نچسبند. از طرف دیگر جراحیهای باز، باز شدن قفسه سینه بار روانی زیادی به همراه دارد. وضعیت عمومی بیمار پس از عمل و بهبود و ترمیم زخمها از دیگر مشکلات بیماران بعد از جراحی است.


برچسب‌ها: پروژه آنژیوگرافی, آنژیوپلاستی چیست, روش های جایگزین آنژیوگرافی قلب, تحقیق عوارض آنژیوگرافی تایپ آنلاین ، تایپ فوری و ارزان...
ما را در سایت تایپ آنلاین ، تایپ فوری و ارزان دنبال می کنید

برچسب : تحقیق,آنژیوگرافی, نویسنده : 7on-line-type3 بازدید : 15 تاريخ : شنبه 28 مرداد 1396 ساعت: 6:40